Majavaretki Evolle 5.9.2020

Hämeenlinnan insinöörit ry järjesti luontoretken Evon ainutkertaisiin maisemiin syyskuussa.Tukikohtanamamme oli Hämeenlinnan kaupungilta vuokrattu Kelkutteen savottakämppä.

Alkukahvien jälkeen oppaamme Pepe ja Paula Forsberg kertoivat Evon ympäristöstä, jossa on erittäin monipuolisia kasvi- ja eläinlajeja. Evoa myös kehitetään jatkuvasti, ja keskusteluissa nousi esille myös mahdollisen tiedepuiston perustaminen alueelle. 

Seuraavaksi valmistauduttiin patikkaretkeen paistamalla nuotiolla makkaraa ja opettelemalla sytyttämään tuli tuluksien avulla. Patikkaretki oli noin 5 kilometriä pitkä, matkalla saimme paljon tietoa luonnon monimuotoisuudesta. Reitillä oli myös paljon infotauluja jotka kertoivat myös historiasta.

Eväiden nauttimisen jälkeen illan hieman hämärtyessä lähdimme katsomaan josko näkisimme majavia luonnollisessa elinympäristössään. Näimme isoja majavanpesiä, jotka olivat yllättävän isoja rakennelmia. Isoakin puutavaraa oli käytetty ja pesät oli insinöörimäisellä taidolla rakennettu. Hieman sateinen sää piti kuitenkin majavat piilossa.

Luonto näytti monipuolisuutensa myös sään merkeissä, mutta kaikilla oli asianmukainen retkivarustus joten pieni sade ei haitannut.  Rantasauna vielä lämmitettiin retken päätteeksi. 

Majavaretken kuvat; Hannu Kumpulainen 

Pepe Forsberg
Luonnossa
Ryhmäkuva
Tarkkana!
Näin se käy!
Pesä
Ryhmäkuva